|
John E. Freund'dan Matematiksel İstatistik
|
|
07-05-2007, 03:49 AM
(Bu Mesaj 07-05-2007 03:51 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : Tuğba Söküt.)
|
|||
|
|||
John E. Freund'dan Matematiksel İstatistik
Bu kitap, istatistik düşüncede ve istatistik öğretiminde son yıllarda ortaya çıkan değişmeleri yansıtarak, yeni basımda yapılan değişiklikleri zenginleştirmektedir. İstatistik hesaplamaların yapılmasında bilgisayar kullanımına daha çok önem verilmiştir. Birçoğu bilgisayar kullanımı gerektiren çeşitli yeni alıştırmalar konmuştur. Ayrıca kitaba iki yönlü etkileşimli varyans çözümlemesi ve çoklu karşılaştırmaların incelenmesi gibi yeni konular da eklenmiştir. Metinde yer alan özel olasılık fonksiyonları ile yoğunluk fonksiyonlarının özelliklerini özetleyen eklere de yer verilmektedir. Kitap şu bölümlerden oluşmaktadır: Olasılık, Olasılık Dağılımları ve Olasılık Yoğunlukları Matematiksel Beklenti Özel Olasılık Dağılımları ve Yoğunlukları Rassal Değişkenlerin Fonksiyonları Örnekleme Dağılımları Karar Kuramı Tahmin Etme: Kuram-Uygulamalar Önsav Sınaması: Kuram-Uygulamalar Regresyon ve Korelasyon (Bağlanım ve İlişki) Varyans Çözümlemesi Katsayısal Olmayan Sınamalar [I][I][I][/I][/I][/I] |
|||
|
07-05-2007, 10:27 PM
|
|||
|
|||
|
RE: John E. Freund'dan Matematiksel İstatistik
çok iyi bir kitap.okulun başında gittim aldım.
fazla kullanmadım bu sene ama 3 ve 4. sınıflarda işime yarayacağını biliyorum.. "Dayanılmazlığa dayandığında sınırlar, Savaşmayı bırakma;Kulvarı değiştir..." [FONT=Comic Sans MS](by LaNeT)[/FONT] |
|||
|
07-11-2007, 04:04 AM
|
|||
|
|||
|
Biliyorum bu kitabı özellikle bayes kuramı çok iyi anlatılmış.
F dağılımı ve konu sonundaki soruları da güzel. Ama yanlış hatırlamıyorsam Türkçeye çevirirken çözümlü örneklerden birkaçında hata yapmışlardı . Newbold İşletme ve İktisat için İstatistik adlı kitap daha kapsamlı ve daha bilgi verici.Bu kitap biraz teorik kalıyor. Deniz, bu yerde ölüm korkusu kadar derin; Kocaman bir kuş gibi geliyor peşimizden, Ruhu, bu kapkaranlık suda can verenlerin... |
|||
|
07-11-2007, 07:02 PM
(Bu Mesaj 07-11-2007 07:02 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : gülşah.)
|
|||
|
|||
|
bende de var bu kitaptan işe yarayacağını düşünüyorum 3. ve 4. sınıfta
|
|||
|
03-11-2008, 01:58 AM
|
|||
|
|||
|
bu kitabın ingilizcesi güzel fakat türkçe çevirisinde hataları var genellikle soruların çevirisi açık bir dille yapılmamış. bazı soruları ingilizce ile karşılaştırınca hiç alakası olmadığı görülecektir.. duyurulurrrr
|
|||
|
04-04-2008, 07:13 AM
|
|||
|
|||
|
Arkadaşlar bu kitabın türkçesinin e_kitabı varmı sizlerde.
|
|||
|
06-27-2008, 11:16 PM
|
|||
|
|||
|
bende aldım bu kitabı hocamıs bi ara bu kitaptan ders işledi örnekleri baya güsel ama fasla faydalanamadım açıkçası seneye daha çok işime yarıcaktır eminim
Ölçemedeğiniz şeyi yönetemezsiniz... |
|||
|
07-16-2008, 06:38 AM
|
|||
|
|||
|
biz olasılık için sheldon ross un kitabını kullandık güzeldi ama matematiksel istatistik için yeterli deyildi acaba sizin önerdiginiz bu kitap borel function discrete etc. bunlar gibi konuları içeriyomu
|
|||
|
07-17-2008, 02:56 AM
|
|||
|
|||
|
ben matematiksel istatistik için mustafa aytaç'ın kitabını önerebilirim
|
|||
|
01-12-2009, 12:43 AM
|
|||
|
|||
|
Kitabı aldım ama yarınki sunumumda işime yaramadı malesef ancak faydalı bir kitap.Keşke genelleştirilmiş binomun moment çıkaran fonksiyonun nasıl bulunduğunu da içerseydi
|
|||
|
|
| Benzeyen Konular | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Görüntüleyenler: | Son Mesaj | |
| İşletme ve İktisat İçin İstatistik | Tuğba Söküt | 7 | 1,088 |
12-01-2008 04:04 AM Son Mesaj: ado4 |
|
| İstatistik Yöntemleri - Doç. Dr. Murat Karagöz | Serhat Şen | 2 | 1,974 |
06-05-2007 06:58 AM Son Mesaj: Erhan Acar |
|