Şuanki Zaman: 09-08-2010, 06:11 AM Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)

Cevapla  Konu Gönder 

Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neden İstatistik okuyoruz?Memnun muyuz?
10-27-2007, 09:24 PM
RE: Neden İstatistik okuyoruz?Memnun muyuz?
evet bende seningibi düşünüyorum
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-18-2009, 12:58 AM
öncelkle meraba bn tercih dönemnde istatstiğii bayaa istiodum puanımın yettigi kadarıla bi cok yeride yazdım ama bide endüstri müh.de yazdım bikac adet endüstrinnde puanı yüksek olduu icin üst sıralara yazdım ve arada 20.000 fark olmasına ramen 2. tercihim kültr endüstri müh. tuttu... smdi ise istatstiin bu seneki puanlarına bakıorum ve en olmaz dediim yıldıza bile girebiliomusum=S sizce 2.tercih sansımı deneyip istatstigemi yönelmeliim yoksa endüstri tuttrmusken sansımı fazla zorlamamalımıyım?
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-18-2009, 01:26 AM
Öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum. Puanların bu denli düşeceğini hiç kimse tahmin etmiyordu ki sende de öyle olmus ve beklemediğin bir tercihin gelmiş.

Mühendislik olduğu için çok ön planda tutulabilir. Ama bu seni etkilememeli. Çünkü sen kendin bu bölümü sevmeyip adapte olmazssan istersen en iyi üniversite de oku yine faydası olmaz.

Endüstri Mühendisliği matematik, fen ve sosyal bilimlerden elde edilen bilgi ve beceriler ile mühendislik analizi ve tasarımının prensip ve metotlarını kullanır. Yani senin özellikle Fen'e karşı bir ilgin varsa( ki burda istatistikle ayrılıyorlar) tercih et derim. Zaten diğer dalların iyi olmasaydı istatistik bölümünü tercih etmezdin. Onun için karar senin.

Ben de Fen'e karşı acayip bir anticilik var. Sevmiyorum ne yapayım Smile Onun için Fen ile ilgisi olmayan bir bölümü tercih etmek istemiştim. İstatistiği tavsiye ettiler ve tercih ettim. İyi ki de etmişim diyorum şimdi...

Ben olaya bu ölçüden baktım. Bazı arkadaşlar daha farklı açıdan bakabilirler. Ne kadar yorum olursa o kadar daha iyi düşünmene fayda sağlayabilir. Ama emin ol son karar yine senin. İyi düşün Wink

Kolay gelsin... Smile
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-29-2009, 03:28 AM
slm arkadaşlar ben bu sene össye girdim ((1. oluyo)) ilk tercihlerde genel araştırma yapamadım ... kafamda sadece yazılım ve pc müh fln vardı ama olmadı bu sene yerleşmek istiyodum şimdi boş kontnjanlara baktım da benden düşük puan alanlar istatistik bölümüne giriş yapmış 2. tercilerde ben istatistiği seçeceğim ama çok kararsızım mat.a ilgim pcyle aynı... 1-2 haftadır bu bölümle hep araştırma yapıyorum olumsuz yorumlar açıkcası bnm şevkimi birz kırıyor... iş imkanından da korkuyorum(((ya açıkta kalırsam korkusu))) bu bölümden mezun olmuş ya da bu bölümü okuyanlardan YARDIM İSTİYORUM!!!!! ... 2. tercihler 5 ekimde başlıyor acele cvp ltfen !!(((gerçi hep 2007de msj atılmış ama cvplarınızı yorumlarınızı bekliyorum))))) tlfn acil!!
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-29-2009, 04:11 AM
ben yıldızda istatistik okuyorum össye hazırlanırken istatistik bölümü olduğunu bilmiyordum matematik bölümü yada mühendislik istiyordum ama şimdi bölümümden çok memnunum.öncelikle çok yönlü,mühendisler gibi bizde programlama eğitimi alıyoruz çoğu zaman arkadaşlarım şaşırıyor hatta.istediğim alanda kendimi geliştirebilirim,matematiği iliklerine kadar hissediyorsun bi defa istatistikçi olarak mesleğini icra edebilirsin..sonuçta mühendiste olsan mimarda ne olursan ol iş kişinin kendisinde biter.sen böbürlenirsen sadece üniversitede gördüğün derslerle iyi yerlerin hayalini kurarsan o kadar yüksekten yere çakılırsın..ayrıca istatistiğe her alanda ihtiyaç var..kimsenin şevki kırılmasın,hocaların zorlamarıda şevkinizi kırmasın!!

iyi yada kötü yoktur ,bunu yapan düşüncedir..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-28-2010, 06:04 AM
hayırlısı
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
03-02-2010, 04:10 AM
(10-26-2007 06:45 AM)tr* Yazılan:  Merhaba ben bu bölümü okuyan yada okumaya heves eden arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Bildiginiz gibi Fen fakülteleri bilim adamı yerleştirir.Öyleki bölümden mezun olduğunuzda bilginiz çok teorik kalacak demem oki özel şirketler diğer dalllarla iletişimli çalışabilen yani işletme iktisat bilen adam arıyor.Yada istatistiğin diğer dallarında uzmanlaşmış olmanı bekliyor bunlar kalite kontrol , bioistatistik ...Yani okul bitince iş bitmiyo yani siz bir insaat müh. makine müh. mimar v.s gibi meslekler gibi mezun oldum iş bulayım olmuyo okurken kendi çabanla birşeyler öğrenmen lazım. Sadece okulla kalırsanız benim yaşadığım gibi ole bakakalırsınız.

hep bir kendini geliştirmedir gidiyo da biraz daha açarsak nasıl yapmalıyız?
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-04-2010, 02:34 AM (Bu Mesaj 08-04-2010 02:36 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : de rossi.)
Sınava 3 ay kala kafama yattı bu iş dedim... kişiliğime en uygun meslek olarak görüyorum bu yüzden istatistği tercih ediyorum bakalım nasipse gelecekmi ...geniş bir iş yelpazesi olması göz ardı edilemez. kararsızlık yaşayan arkadaşların google amcaya "istatistik iş ilanı" diye aratmasını ve durum analizi yapmasını tavsiye ederim en azından bilgi sahibi olmak iyidir.
(03-02-2010 04:10 AM)fani_adonis Yazılan:  
(10-26-2007 06:45 AM)tr* Yazılan:  Merhaba ben bu bölümü okuyan yada okumaya heves eden arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Bildiginiz gibi Fen fakülteleri bilim adamı yerleştirir.Öyleki bölümden mezun olduğunuzda bilginiz çok teorik kalacak demem oki özel şirketler diğer dalllarla iletişimli çalışabilen yani işletme iktisat bilen adam arıyor.Yada istatistiğin diğer dallarında uzmanlaşmış olmanı bekliyor bunlar kalite kontrol , bioistatistik ...Yani okul bitince iş bitmiyo yani siz bir insaat müh. makine müh. mimar v.s gibi meslekler gibi mezun oldum iş bulayım olmuyo okurken kendi çabanla birşeyler öğrenmen lazım. Sadece okulla kalırsanız benim yaşadığım gibi ole bakakalırsınız.

hep bir kendini geliştirmedir gidiyo da biraz daha açarsak nasıl yapmalıyız?

mesleki beceriyi kavramak, yabancı dilini geliştirmek,insanlarla sosyal ilişkilerini geliştirmek, pratik zeka ve ileri görüşlü olmak, var olan malzemeden en iyi verim elde edebilmek(bir konu da olabilir) , girişken ve sağlam karakterli olmak gibi sıralayabiliriz
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-04-2010, 03:38 AM
de rossi gayet açık özetlemiş bunlara ek olarakta staj yapmak ve iş deneyimi kazanmak eklenebilir
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-07-2010, 01:47 AM
başlarken istatistiği bildiğimi sanıyordun yani herkesin bildiği gibi atılan isabetli paslar,enflsyon oranı vs.. şeklindeSmile ama bölüme başlayınca kocaman bir dünyaymış istatistik her alanda, her konuda söyliyecek birşeyi var çünkü istatistik projeksiyon geleceğe dair. okurkende zorllanmadım desem yalan olur ama ben memnunum ve çevremdekilerede tavsiye ediyorum

S O B A R..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Konu Gönder 

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  2010 İstatistik İş İlanlarından Bazıları de rossi 5 269 08-07-2010 01:37 AM
Son Mesaj: kebjemre
  Hacettepe İstatistik Yardım ocy 1 164 08-05-2010 05:57 AM
Son Mesaj: de rossi
  4 işlemle İstatistik -ACİL- jayjay 0 107 05-11-2010 06:54 PM
Son Mesaj: jayjay
  İstatistik Başka Bölümlere Geçiş ? yunuscannn 12 590 10-28-2009 07:39 PM
Son Mesaj: Spot
  2009 Yılı İstatistik Bölümü En küçük ve En Büyük Puanlar Birdal 16 1,046 09-03-2009 06:57 PM
Son Mesaj: yunuscannn
  Marmara İstatistik Kazananlar halukkgs 0 540 08-14-2009 04:52 AM
Son Mesaj: halukkgs
  nispi etkinlik neden hespalanır? defne2006 4 246 09-12-2008 09:24 PM
Son Mesaj: CaN
  İstatistik bölümünde Hazırlık sınıfı olanlar atiay89 5 787 07-27-2008 11:31 PM
Son Mesaj: burakbabur
  9 Mayıs Türkiye İstatistik Günü aksel1626 0 367 05-06-2008 07:49 AM
Son Mesaj: aksel1626
  17. İstatistik Araştırma Sempozyumu 2008 escabon 1 356 08-28-2007 01:49 AM
Son Mesaj: gülşah

Forum Atla:

kpss | kpss soruları |kpss sonuçları